25
juli

Vinnarna av årets Teknikstipendium är…

Teknikstipendiet delas ut i samverkan mellan Ung Företagsamhet och Ljungbergsfonden. Så här lyder juryns motivering, och nedan kan man läsa stipendiaternas egna tankar kring stipendiet, dess betydelse och hur framtiden ser ut.

”UF-företagets innovation har lett fram till en produkt med stora affärmässiga möjligheter på marknaden. Målgruppen torde vara köpstark där produkten fyller ett behov.

Vi tror att företagarna har goda möjligheter att klättra vidare på karriärsstegen.

Stort grattis till Klättra och Stiga UF!”

Hugo Sjöström, Felix Martinsson och Elias Brandt med Klättra och Stiga UF kommer från Liljaskolan i Västerbotten.
Vi säger stort GRATTIS till er alla!

Vad betyder stipendiet för er?
”Stipendiet för oss känns som en bekräftelse av ett hårt arbetat UF-år och som en klapp på axeln.”

Varför sökte ni just teknikstipendiet?
”Vi sökte till Teknikstipendiet eftersom att vi har en teknisk innovation och såg möjligheten igenom Teknikstipendiet från Ljungbergsfonden.”

Hur mycket teknisk kunskapsfördjupning tycker ni att ni har fått?
”Vi har absolut utvecklats ur den tekniska synpunkten men framförallt att kunna lösa problem man aldrig tänkt på tidigare.”

Varför är det viktigt med entreprenörskap, UF, lära om företagande?
”Ung Företagsamhet tycker vi är någonting alla skulle behöva studera enligt oss då vi känner att man får en god insikt i det vuxna livet och hur pengar och framtida jobb fungerar.”

Hur ser era framtidsplaner ut?
”Våra framtidsplaner är att fortsätta med innovationen och fortsätta utveckla oss och innovationen. Under UF-året ska man inte vara så velig. Det är bara att pusha på men det viktiga är att hålla på med någonting man tycker är roligt!”