31
maj

Vinnare – Årets ekologiskt hållbara UF-företag!

SM i Ung Företagsamhet arrangerades den 28-29 maj i Stockholm. Ljungbergsfonden var tävlingsvärd för kategorin Årets ekologiskt hållbara UF-företag där Sara Jons och Helena Mäkiaho Lindgren deltog i juryarbetet. Konkurrensen var hård och juryns diskussioner var långa och nyttiga. Till slut stod Gralg UF från Göteborg som segrare, och Sara Jons delade ut priset. När till sist Årets UF-företag skulle koras stod även denna gång Gralg UF som segrare. Ett stort grattis och all lycka i framtiden önskar vi er!

Så här löd juryns motivering:

”Detta UF-företag har vågat ta sig an ett stort samhällsproblem. Visionen är tydlig och hållbarhetstanken är bred. De har visat på en stor förmåga att tänka nytt och cirkulärt. Lösningen bidrar bland annat till renare vatten och minskade växthusgasutsläpp. Detta företag ger oss hopp om en grönare framtid. Årets ekologiskt hållbara företag är GRALG UF!”

Stort grattis till vinnarna Gralg UF!”

Här kan man läsa om alla pristagare.
Här kan man se en rörlig sekvens från prisutdelningen.

Under UF-SM är det ett utmärkt tillfälle att knyta kontakter och skapa bra samtal då många aktörer samlas och möts på samma arena. Bland många träffade vi inte minst flera i våra tävlingar tidigare vinnare, som nu blivit UF-alumner. En av dessa var Jonatan Persson som under tisdagens invigning även förärades det nyinstiftade stipendiet från Prins Daniel Foundation.

UFSM 2024