11
dec.

Sara Jons ny vd för Ljungbergsfonden

Sara Jons utsedd till ny vd för Ljungbergsfonden

Stiftelsen Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond, i dagligt tal Ljungbergsfonden, har utsett Sara Jons till ny vd från den 15 februari 2014. Sara Jons är för närvarande personalchef för Stora Enso Skog Falun.

Sara Jons har mer än 16 års yrkeserfarenhet från skogsindustrin där hon haft olika ledande befattningar inom både produktion och den skogliga verksamheten. Hon har bl.a. jobbat med produktutveckling, teknisk marknadsföring samt varit chef för det globala produktivitetsteamet. Hon har en högskoleingenjörsexamen i kemi från Högskolan Dalarna.

”Jag vill varmt välkomna Sara Jons till Ljungbergsfonden. Hennes erfarenheter och goda nätverk kommer att vara viktiga tillgångar i det fortsatta arbetet med att främja utbildning inom teknik, naturvetenskap och entreprenörskap. Jag vill samtidigt även tacka Jan Moritz för hans starka engagemang i Ljungbergsfonden och önska honom lycka till i rollen som ny ordförande för Stiftelsen Stora Kopparberget.”, säger Johan Lindman, styrelseordförande Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond.

Stiftelsen Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond är en av Sveriges största privata fonder för utbildningsprojekt inom teknik, naturvetenskap och entreprenörskap.

 

Jan Moritz utsedd till ny styrelseordförande för Stiftelsen Stora Kopparberget

Styrelsen för Stiftelsen Stora Kopparberget har idag vid ordinarie sammanträde beslutat utse Jan Moritz till ny styrelseordförande för Stiftelsen från och med den 1 januari 2014. Jan Moritz efterträder Sven von Holst.

Jan är för närvarande vd för Ljungbergsfonden, ett uppdrag som han kommer att lämna den 15 februari 2014.

”Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget. Vi har en unik kultur- och industrihistorisk miljö, vårt världsarv, här i Falun som vi ska vårda, bevara och göra tillgänglig på bästa sätt”, säger Jan Moritz.

Sven von Holst, avgående ordförande säger i en kommentar: ”Det har varit många spännande och intressanta år med Stiftelsen. Det är en fantastisk verksamhet som inryms i Stiftelsens ansvar. Nu är det hög tid för mig att fokusera på VM2015 och jag önskar Jan Moritz lycka till i rollen som ny styrelseordförande för Stiftelsen Stora Kopparberget.”

Stiftelsen Stora Kopparbergets uppdrag är att vårda, bevara och göra tillgänglig för såväl vetenskaplig forskning som allmänhet de kultur- och industrihistoriska miljöer som Stiftelsen Stora Kopparberget äger.