03
okt.

Industri präglade Ljungbergsdagen

Ljungbergsfonden investerade i regionens ungdomar med 850 000 kr fördelat på 35 stipendier.

Temat ”Industri” präglade årets Ljungbergsdag, som startade med stipendielunch på Villa Bergalid. Mätta och förväntansfulla fick stipendiaterna sedan göra ett studiebesök på Kvarnsvedens Pappersbruk, pappersbruks-industrin som invigdes  år 1900, tack var Erik Johan Ljungbergs insatser. Under kvällens högtidsmiddag i Stora Ensos Bergslagssalonger symboliserades temat genom dekorationer i metall, skapade av kreatören Andreas Graveleij, med hjälp av Lugnetgymnasiets elever.

Ljungbergsdagen genomförs årligen i Falun, dels för att dela ut dessa stipendier, dels för att manifestera det arbete som alla eldsjälar och ambassadörer gör för att på olika sätt stötta Ljungbergsfondens viktiga arbete. Stipendiernas syfte är att stimulera till fortsatta studier vid universitet och högskolor. Ljungbergsdagen arrangerades den 20 september 2018.

Ljungbergsfonden tackar allra ödmjukast alla deltagare för en fantastisk dag och kväll!

Fotograf: Catharina Johnson

Stipendier till blivande Universitets- och Högskolestuderande. Stipendiet är på 20 000 SEK vardera:

Faluns och Borlänges stipendiater:

Gävles stipendiater:

Karlstads stipendiater:

Stockholms Universitets doktorand. Sedan 1909 delas stipendier ut till blivande doktorander vid Institutionen för Nationalekonomi på totalt 200 000 SEK som 2018 går till doktorander för studier inom nationalekonomi:

UF:s Teknikstipendiater. Utbildningskonceptet UF där ungdomar i gymnasiets årskurs 3 startar och driver miniföretag i entreprenörskap och företagande. Stipendiet är på totalt 10 000 SEK:

Länkar pressklipp:

DT och DD

Gefle Dagblad

Ljungbergsdagen 2018 (förstora genom att klicka på bilderna)