25
maj

Årets Ekologiskt Hållbara UF-företag!

SM i Ung Företagsamhet arrangerades den 23-24 maj i Stockholm. Ljungbergsfonden var tävlingsvärd för kategorin Årets ekologiskt hållbara UF-företag, och Helena Mäkiaho Lindgren ledde juryarbetet. I tuff konkurrens stod till slut Collect to Recycle UF från Jönköping som segrare, och Sara Jons delade ut priset. Ett stort grattis och lycka till i framtiden önskar vi er!

Så här löd juryns motivering:

”Företaget har hittat en lösning som leder till en minskad miljöpåverkan, ökad återvinning och till nytta för flera samhällsgrupper. Från idé och genom produktens livscykel har man arbetat cirkulärt och skapat en robust produkt som kommer göra nytta för både människa och miljö.

Med ett hållbarhetsarbete som genomsyrar hela företaget – ekologiskt, socialt och ekonomiskt har företaget uppfyllt alla kriterier för att bli årets ekologiskt hållbara UF-företag 2023.

Stort grattis till vinnarna Collect to Recycle UF!”

Här kan man läsa om alla pristagare.

Under detta SM samlas många aktörer på samma arena, och det är ett utmärkt tillfälle att knyta kontakter och skapa bra samtal. Ett av dessa var när Ljungbergsfondens vd Sara Jons pratade med Prins Daniel som fick veta mer om fondens arbete inom entreprenörskapsområdet.
Dessutom fångade vi upp några tidigare vinnare i våra tävlingar, som nu blivit UF-alumner. Sist, men inte minst, fick vi en pratstund med Robert W Grubbström, en av två grundare av UF i Sverige.

UF-SM 2023