03
okt.

Papper satte tonen på Ljungbergsdagen

Ljungbergsfonden investerade i regionens ungdomar med 850 000 kr fördelat på 36 stipendier.

Ljungbergsdagen genomförs årligen i Falun, dels för att dela ut dessa stipendier, dels för att manifestera det arbete som alla eldsjälar och ambassadörer gör för att på olika sätt stötta Ljungbergsfondens viktiga arbete. Stipendiernas syfte är att stimulera till fortsatta studier vid universitet och högskolor. Ljungbergsdagen arrangerades den 21 september.

Kvällens stipendiemiddag hölls i Bergslagssalongerna på Stora Enso i Falun. Årets tema var ”Papper”, och det satte tonen i allt från gästernas inbjudningar till salongernas utsmyckningar. Blomsterdekoratör Andreas Graveleij, som utmanades att göra blomsterarrangemang i pappersform, säger så här ”Att bara ha papper att förhålla sig till har varit en utmaning för mig som oftast arbetar med levande material som blommor och plantor som kräver mer. I detta projekt är rummets storlek avgörande, det krävs stor volym för att det ska synas överhuvudtaget. Efter förra årets skogstema med tallar på borden är det inte ett så stort steg att skapa pappersblommor i enorma proportioner till middagsbordet. För middagsgästerna var nog inte temat så svårt att gissa i år!” Summa summarum kan vi väl konstatera att endast fantasin verkar kunna sätta gränserna för vad man kan göra med papper. Stipendiaternas studiebesök under eftermiddagen på Kvarnsvedens Pappersbruk passade väl in i temat.

Tack alla för en fantastisk dag!

Fotograf: Catharina Johnson

Stipendier till blivande Universitets- och Högskolestuderande. Stipendiet är på 20 000 SEK vardera:

Faluns stipendiater:

Borlänges stipendiater:

Gävles stipendiater:

Karlstads stipendiater:

Stockholms Universitets doktorander. Sedan 1909 delas stipendier ut till blivande doktorander vid Institutionen för Nationalekonomi på totalt 200 000 SEK som 2017 går till doktorander för studier inom nationalekonomi:

UF:s Teknikstipendiater. Utbildningskonceptet UF där ungdomar i gymnasiets årskurs 3 startar och driver miniföretag i entreprenörskap och företagande. Stipendiet är på totalt 10 000 SEK:

Länkar pressklipp:

Dalarnas Tidningar

Dala-Demokraten

Nya Wermlands-Tidningen

Mitt i Hela Stockholm

Ljungbergsdagen 2017 (förstora genom att klicka på bilderna)