26
sep.

Ljungbergsdagen 2019

Rekordmånga stipendiater mottog Ljungbergsfondens stipendium.

Under årets Ljungbergsdag var det rekordmånga stipendiater som hade möjlighet att delta, vilket vi är oerhört tacksamma för. 850 000 kr fördelade på 35 stipendier delades ut.

Dagen inleddes i sedvanlig ordning med lunch och rundtur på Villa Bergalid, huset som Erik Johan Ljungberg lät byggas 1902, och sedan hade som bostad. Efter ett spännande studiebesök på Kvarnsvedens pappersbruk samlades stipendiater och gäster för kvällens högtidsmiddag i Stora Ensos Bergslagssalonger. Kvällens tema ”digitalisering” visualiserades genom Park Brothers projektioner av ettor och nollor i taket bland kristallkronorna, och blommor och fiberkabel i en härlig mix av kreatören Anderas Graveleij. Kvällens konferenciär Julia Tollin fick en sidekick – nämligen roboten Elsa, programmerad av Simon Wijk Stranius. Och sist, men faktiskt först i programmet, var Ivar Jons musikkomposition där digitaliseringen hördes som en tidsresa. Allt detta var mycket underhållande och imponerande.

Ljungbergsdagen genomförs årligen i Falun, dels för att dela ut dessa stipendier, dels för att manifestera det arbete som alla eldsjälar och ambassadörer gör för att på olika sätt stötta Ljungbergsfondens viktiga arbete. Stipendiernas syfte är att stimulera till fortsatta studier vid universitet och högskolor. Ljungbergsdagen arrangerades den 19 september 2019.

Ljungbergsfonden tackar allra ödmjukast alla deltagare för en fantastisk dag och kväll!

Fotograf: Catharina Johnson

Stipendier till blivande Universitets- och Högskolestuderande. Stipendiet är på 20 000 SEK vardera:

Borlänges stipendiater
Faluns stipendiater
Gävles stipendiater
Karlstads stipendiater

Stockholms Universitets doktorand. Sedan 1909 delas stipendier ut till blivande doktorander vid Institutionen för Nationalekonomi på totalt 200 000 SEK som 2019 går till doktorander för studier inom nationalekonomi:

Doktorander, Stockholms Universitet

UF:s Teknikstipendiater. Utbildningskonceptet UF där ungdomar i gymnasiets årskurs tre startar och driver miniföretag i entreprenörskap och företagande. Stipendiet är på totalt 10 000 SEK:

UF:s teknikstipendiater

Länkar pressklipp:

Dalarnas Tidningar

Dala-Demokraten

Avesta Tidning

Arbetarbladet

Gefle Dagblad

Ljungbergsdagen 2019 (förstora genom att klicka på bilderna)