15
okt.

Ivar ljudsatte ditigtaliseringen

Under Ljungbergsdagen den 19 september fick vi uppleva Ivar Jons spännande komposition för kvällens tema ”Digitalisering”. Här följer Ivars egna ord och tankar kring uppdraget, och välkommen att lyssna på kompositionen via länk nedan. 

”Mitt namn är Ivar Jons och jag studerar tredje och sista året på Ljud- och musikproduktionsutbildningen på Högskolan Dalarna. Jag producerar egen musik och aspirerar till att bli ljuddesigner åt dataspel. När jag fick uppdraget var den första frågan jag ställde mig själv: ”Hur låter något så abstrakt som digitalisering”? Eftersom digitalisering inte är ett fysiskt föremål man kan ta på och få att låta i den verkliga världen drog sig tankarna istället mot saker som representerar digitalisering. En idé om en tidsresa fortplantade sig, med fokus på kritiska stadier i utvecklingen av det digitala. Det svåra var att faktiskt komma på vilka ljud som skulle fylla denna tidsresa. Eftersom jag inte ville att ljudspåret skulle bli för tomt på ljud, komponerade jag även ett stycke bakgrundsmusik, som också bidrog med att bygga stämning. Det var rätt lärorikt att tolka ett fenomen med ljud överlag, men också att bygga lite av en historia i form av tidsresan. Att balansera musikaliskt med ljudberättande var något nytt för mig och jag uppskattar alltid nya utmaningar!”

Hemsida: https://vulterra.wixsite.com/mysitewip

Soundcloud: https://soundcloud.com/vulterramusic

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1pogmEAeMhFAfZy8AAXPns?si=4k0YDtkzQDKsS-CvdTS4lg